Hevonen hyvinvointityössä -koulutus, syksy 2023

Hevonen hyvinvointityössä -koulutus

Koulutuksen tavoitteena on lisätä kasvatus, sosiaali- ja terveysalan työntekijöiden sekä luonnonvara-alalla työskentelevien, hevosalan toimijoiden, opiskelijoiden ja muiden aiheesta kiinnostuneiden osaamista eläimen hyödyntämisessä Green Care työssä. 

Kurssin tavoitteena on 

  • Oppia ymmärtämään hevosen lajityypilliset tarpeet käyttäytymistarpeet, hyvinvoinnin periaatteet ja hevosen oppimisen peruselementit 
  • Oppia erilaisia koulutustekniikoita, joita tarvitaan etenkin hyvinvointityötä tekevän hevosen kouluttamisessa 
  • Oppia suunnittelemaan ja arvioimaan oman hevosen kehitystä ja kelpoisuutta hyvinvointityöhön 
  • Tutustua tavanomaisten käyttäytymisongelmien selvittelyyn ja ratkaisemiseen 

Koulutuksen jälkeen osaat tehdä perusteltuja ja eettisesti kestäviä ratkaisuja hevosten pidossa ja kouluttamisessa. Saat perustaidot hevosen kouluttamiseen hyvinvointipalvelussa tarvittaviin tehtäviin. 

Kurssin kouluttajana toimii pitkään hevosten hyvinvoinnin ja kouluttamisen parissa työskennellyt Anna Kilpeläinen, PedaEquest (hevosalan ammatillinen opettaja, eläinten kouluttaja EAT, ratsastuksenohjaaja). Anna on tutkinut paljon hevosen lajityypillisiä tarpeita ja perehtynyt mm. Hevosten kokemaan stressiin ja siihen liittyviin tekijöihin. 

Koulutus sisältää: 

– 4 lähipäivää (luennot, harjoitukset, sähköiset materiaalit) 
– 4 webinaaria (perjantaiaamupäiviä) 
– 4 nettiluentoa 
– Luettavia, pohdiskeltavia tai etänä tehtäviä harjoituksia. 

Lähipäivät: perjantaisin klo 9-16 25.8.2023, 8.12.2023, 22.3.2024 ja 24.5.2024. 

Paikka: koulutus toteutetaan Kasvunpolun hevostoimintatallilla Kuopiossa (Koivumäenkuja 10, Hiltulanlahti) 

Koulutuksen hinta: yhteensä 950€ sis. ALV 24%. Hinta sisältää aamu- ja iltapäiväkahvit. Koulutukseen otetaan enintään 18 osallistujaa. 

Palautetta aiemmista koulutuksista: 

Koulutus antoi kattavasti tutkimukseen perustuvaa tietoa hevosen lajityypillisestä käyttäytymisestä ja tarpeista. Koulutus vastaa nykyajan haasteisiin ja haastoi myös pohtimaan paljon omaa toimintaa.” 

Koulutus tarjosi uudenlaisen tavan kohdata, kasvattaa ja kouluttaa hevosia ja olla niiden kanssa.” 

“Koulutuksen myötä niin hevosen kuin omistajankin stressi on vähentynyt. Asiat sujuvat helpommin, kun osaa valita oikeanlaiset ja tutkittuun tietoon perustuvat toiminta- ja koulutustavat erilaisissa tilanteissa. Se näkyy arjessa helppoutena ja rentoutuneena.” 

“Koulutus sai pohtimaan hevosten arkea ja elämää laajemminkin ja muuttamaan asioita hevosten elinympäristössä hyvinvointia mahdollistaviksi. Muutokset eivät vaatineet paljon työtä, mutta näkyivät nopeasti hevosten lisääntyneenä hyvinvointina.” 

“Varmasti mielenkiintoisin koulutus ikinä!” 

“Huiput opinnot takana. Onnellinen ja kiitollinen, että sain olla mukana.” 

Kategoriat

Avainsanat

Lisää kirjoittajalta

Uusimmat blogi­kirjoitukset